top of page

Flört İçin Hangi Aplikasyon İdeal?

Geçmiş ve gelecek fark etmeksizin sosyal açlığımız doymak bilmiyor. Dijital mecralarda önümüze konulan uygulamaları sanki bir lokmada yutuveriyoruz. Halihazırda Google’da aratabileceğimiz birçok flört uygulamaları / odaları var. Bu da milyonlarca kullanıcı profili anlamına geliyor. Ayıkla pirincin taşını hesabı.

Bir zamanlar Yonja, MSn , MIRC gibi mesajlaşma odaları vardı hatırlar mısınız? Geleceği ucundan yakalamışlar resmen. Bunlar geçmişin tozlu raflarına kaldırılırken yerini yenileri aldı. Aman geçmişle karıştırmayın buraları ne de olsa dizilere/filmlere konu olacak hikayeler çıkar oldu artık. Aylık 75 milyon aktif kullanıcısı sayısı olan Tinder da 10 yıl içinde 70 milyardan fazla eşleşmeye ulaştı bile. Her hafta ortalama 1,5 milyondan fazla randevuya çıkılıyor. Peki ya gördüğünüz şey sadece çok iyi hazırlanmış bir vitrinse?

Burada söz almak isteyen siber güvenlik şirketi ESET, Tinder da en sık yapılan dolandırıcılık yöntemlerine ışık tuttu.


Her görsel zevke hitap edebilecek kullanıcı profillerinin sergilendiği gözde uygulamamız: Tinder da birçok av ve avcı bulunuyor.

En yaygın dolandırıcılık yöntemlerinden biri tabii ki “Uygulamayı çok kullanmıyorum.” diyenlerin başının altından çıkıyor. Sizi daha yakından tanımak istediğini söyleyen her eşleşmeniz güzel bir date ile sonlanmayabilir. Çünkü yeni dönemde bilgilerinize erişilmesi çok kolay bir hal aldı. Birkaç dakikada sosyal medya hesaplarınız , fotoğraflarınız bir avcı tarafından avlanılabilir...

Bunun bir adı var; Catfishing !

Kimi catfishingleri paranız çekerken kimilerini ilginiz çekebilir. Önceki kullanıcılardan çaldıkları bilgileri kullanarak yeni profiller oluşturan bu kitleler sandığımız kadar zararsız olmayabilirler. Catfishing yönteminin aynı zamanda para ve hediye de içerebileceğini ve bunların kişisel bilgilerinizi çalmak, size kötü amaçlı yazılımlara maruz bırakmak hatta casusluk yapmak için kullanabileceğini de göz önünde bulundurun. Tinder; Instagram ve Spotify hesaplarınızı profilinize erişmek ister. Bununla flörtleştiğiniz kişinin gerçek olup olmadığından emin olabilirsiniz. Ancak bu durum, sahte kimlikle uygulamaya giriş yapan birisi için erişebileceği birçok bilgi anlamına da gelir.

En çok başvurulan şantaj yöntemlerinden biri flörtleşme uygulamalarındaki cinsel içerikli mesajlaşma ve fotoğraflar biliyorsunuz ki. Tinder bir güvenlik önlemi almış ve fotoğraf paylaşma iznini vermemiştir, tabii Tinder sınırları içerisindeyseniz .😊

Uzun lafın kısası

Tinder Avcıları var!

Takip edilmesi zor dolandırıcılık yöntemlerinden biride yukarıda bahsettiğim bu tarz flörtleşme uygulamalarıdır. Karşılığında bir şeyler alana kadar devam eden ilginin sonu kötü bitebilir.

Bu yıl Netflix’te yayınlanan Tinder Avcısı’nı izlemediyseniz eğer sevgili okur izlemeni öneririm. 😉

Yazı içerisinde tek bir uygulamaya yoğunlaşsak da Tinder gibi pek çok uygulama var. Bumble, OkCupid, Happn, Badoo gibi uzayıp gidiyor bu zincir. Sosyalleşme ve arkadaş edinme başlıkları altında toplanan bu uygulamalar aslında sosyal hayatımızda kırılan güvenimizin üstüne bir yenisini daha ekliyor. Benden ,bu yazının sonuna kadar gelen okura naçizane bir tavsiye olsun dediklerim.


267 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page