top of page

Bilincin Işığı Genişliyor: Elon Musk‘ın Artık Mavi Bir Kuşu var!

Dünyanın en zengin kişisi olarak tabir edebileceğimiz Elon Musk’ın bir sonraki hedefi Mavi Kuş oldu!

Geçtiğimiz günlerde kendi şahsi Twitter sayfasından sürdürdüğü mücadeleyi çok başka bir boyuta taşıyarak nihayet Twitter’ ı 44 milyon dolara satın aldı. Sonunda mavi kuş krallığının sahibi konumuna erişen Musk’ın planları bununla sınırlı kalmıyor tabii ki :)

Bulunduğu tekliflere karşı gelindi fakat finans dünyasının “zehirli hap” tekniklerine kadar başvuran Musk’ı durdurmak zaten pek de mümkün olamazdı.

Mecranın en aktif kullanıcılarından olan Musk duvarından hemen hemen her konuda fikrini ve önerisini tweetlemeye hatta oylamaya sunuyordu bile. Platformu da ne kadar önemsediğini buradan anlamak mümkün.

Peki ne olacak dersiniz?

Sosyal medya üzerinden çeşitli senaryolar oluşmaya başlandı bile.

Çok önemli olarak gördüğümüz bu platform dünya sıralamasında şaşırtıcı şekilde birçok şirketin altında yer alıyor ne yazık ki. Bu gerçekle peşi sıra gelen bir diğer soru da “o zaman neden Twitter ?” oluyor.

Fakat kendisi sıralamanın aksine başka bir düşünce yapısına sahip olacak ki teklifinin hemen altına “Twitter olağanüstü bir potansiyele sahip ve ben onun kilidini açacağım.” sözlerini kullanıyor.

Twitter kurucusu Jack Dorsey’ de Elon Musk’ın bir çözüme ulaşmak için doğru bir adım olduğunu savunuyor.

Daha betimsel düşünmek de gerekirse eğer;

Dünyayı işleyen bir beyin olarak hayal ettiğimizde bizler içerisindeki hücreler olurduk sanırsam. Hücreler de arasında bağlantı kurarak eyleme dönüşürdü. Şimdi bu betimlemeyi Twitter’a yorumlayınca görüyoruz ki kurduğumuz bağlantılar, paylaştığımız tweetler sayesinde kocaman bir beyinin parçalarını oluşturuyoruz. Bu beynin iyi mi kötü mü işleyeceği artık Elon Musk’ın elinde.

Neler mi revize edilecek, hadi gelin bakalım...

  • Tweetleri düzenleme butonu

  • Daha uzun tweet daha geniş bir uçuş açısı

  • Bot hesaplara kapı gözükebilir

  • Açık kaynaklar

  • İçerik Moderasyonu

Gibi pek çok değişiklik tekrardan ele alınacak gibi duruyor.

Elon Musk mavi kuş için daha geniş bir gökyüzü yaratıcak mı dersiniz yoksa George Orwell’ ın da Hayvan Çiftliği kitabında söz ettiği “Bazı hayvanlar daha eşittir.” sözünü sıkça hatırlar haline mi geleceğiz?


131 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page