top of page

Merhaba 20 Yıl Sonraki Ben Ve Sendromum!

Ecem Nil Günaydın

Geçtiğimiz yıllarda belki Emma ile tanışma fırsatı bulmuşsunuzdur. Bulmadıysanız eğer gelin sizi 20 yıl sonraki halinizin yansımasıyla tanıştıralım...

Geleceğinizin Ofis Arkadaşı öngörüsünden yola çıkarak hazırlanan projede William Higham, ofis çalışanlarının bu koşullar altında çalışmaya devam ettiği takdirde 20 yıl sonra ne gibi sağlık sorunları yaşayabileceğini tasarladığı Emma isimli model üzerinden göstermek istemişti.

Bu çalışmanın içerisinde 3 bin farklı ülkeden çalışanın raporları da bulunuyor.

Ortaya çıkan model ofis çalışanlarını etkilemiş olacak ki çeşitli ülkelerde önlemler alınmaya başlanmış.

Solgun bir ten, morarmış göz altları ve de kambur bir sırt mıdır 20 yıl sonrası ?

İş hayatında konuşmadığımız birçok sorun son yıllarda su yüzüne çıkmaya başladı. Hatta yetmedi yasalaştı. Emma geleceğin güzel bir yansıması oldu derken hoop küresel salgında yörüngeye dahil olarak işin seyrini değiştirdi. Çizilen sınırlar home office kavramını hesaba katmadığından iş hayatı ile özel hayat kavramları bir hayli karıştı. Bu da çalışanları tükenmişlik sendromuna yönlendirdi.

Karşımıza çıkan bu sendroma hakkında Google ‘da çeşitli birçok makale ile karşılaşmanız mümkündür. Bu da iş hayatımızın fenomen bir hastalığı haline gelerek gündemimize oturdu.

Ben Vessey ‘ de kollarını fenomen olan tükenmişlik sendromuna dur demek için sıvamış ve çeşitli mizahi duvar kağıtları oluşturmuş.

CLOCK OFF!

Projenin ismi Clock off. Madem küresel salgınla beraber ofisimiz ellerimizin altındaki cihazlar oldu, bize de ofisimizi renklendirmek düşer diyerek mesainin ilerleyişini gösteren duvar kağıtları ile tanışalım.

Sanatçımızın bu renkli çalışmasında üstünde durmak istediği iki ana konu var. Biri uzayan mesai saatlerine dur demek. Böylelikle çalışma saatleri içerisinde daha verimli projeler üretebilmemiz kolaylaşacak ve sıkılmayacağız. Diğer ana konu ise eve taşınan işleri gördüğünüzde çalışma moduna girmenizi önlemek.

Bu eğlenceli duvar kağıtlarını paket halinde satın almak mümkün.

İlgilenenleri için sanatçımızın instagram adresini şuraya iliştirelim. :)


163 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page