top of page

Linkedln’in Pabucu Dama Mı Atılıyor?

Ecem Nil Günaydın

Bir sonraki işinize bir TikTok videosu aracılığıyla başvurabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet bu doğru. Temmuz 2021'de TikTok kullanıcıların deneyimlerini ve becerilerini gösterebileceği ya da bir özgeçmiş oluşturabilecekleri, doğrudan katılımcı işe alım görevlilerine ve işe alım yöneticilerine gönderebilecekleri TikTok Özgeçmişleri için pilot programını başlattı.


Peki TikTok özgeçmiş nasıl oluşturulur?

TikTok özgeçmişi oluşturmak sadece birkaç dakikanızı alacak. Öncelikle herkese açık bir TikTok hesabınızın olması gerekiyor. Bu sizi işe alım yapacak olan görevlilerin video özgeçmişinizi incelemesi için daha kolay bir yol sağlayacaktır. Hesabınızın etkin ve genel ayarlarda olduğundan emin olduktan sonra TikTok devam videonuzu kaydedebilirsiniz...

TikTok'un özgeçmiş videonuzu hazırlarken önerdiği önemli noktalardan biri de kişisel iletişim bilgilerini güvenliğiniz açısından paylaşmaktan kaçınmaktır. Tam adınız, e-posta adresiniz veya telefon numaranız gibi. Video özgeçmişinizden memnun olduğunuzda, #TikTokResume hashtag'ini kullanarak hesabınıza gönderim sağlayın.

TikTok özgeçmişinizi oluşturduktan sonra, bağlantıyı videonuza kopyalayın ve TikTok özgeçmiş işleri sayfasına dönün. Başvurduğunuz iş listesine tıklayın ve sayfanın altındaki “TikTok özgeçmişinizi gönderin” düğmesine tıklayın. Ardından, adınız ve soyadınız, e-posta adresiniz, TikTok özgeçmişinizin bağlantısı ve LinkedIn profil bağlantınızı eklemek için isteğe bağlı bir alan içeren bir form doldurmanız istenecektir. Bitirdiğinizde gönder'e tıklayın, başvurunuz dilediğiniz markaya gönderilecektir.


TikTok Özgeçmişinizi güzel bir ortamda çekin!

Diğer TikTok videolarından ziyade özgeçmiş videonuzun stratejik bir ambiyansta çekilmesi sizi diğer rakiplerinizden ayıracaktır. Bunun yanı sıra iyi bir ışıklandırmaya sahip olmakta çekim alanı kadar büyük önem taşıyor. Eee bir de bunları yapmışken şık giyinmezseniz olmaz...

TikTok özgeçmiş videonuzu çekerken telefonunuzu dikey olarak konumlandırmayı unutmayın. Biliyorsunuz ki TikTok dikey videolarla en iyi şekilde çalışacak şekilde tasarlanmıştır ve özgeçmişinizin kalitesini artırmaya da yardımcı olur.

Henüz ABD’de kullanılabilen TikTok Resume kullanıcıların memnuniyet oranlarını test ederek daha fazla ülkede kullanımına karar vereceğini duyurdu.

Linkdln’in pabucu dama atılacak mı ne dersiniz ?

94 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page