top of page

Duygusal Yapay Zeka

Ecem Nil Günaydın


İnsanoğlunu üstün kılan özellik -duygular- taklit edilebilir mi?

Kimimiz duyguya tecavüz eden makinelere şüpheyle yaklaşırken, duygusal yapay zeka olarak bilinen Duygusal Yapay Zeka alanında çalışanlar ise doğru yolda olduğumuzu savunuyorlar. Peki siz ne düşünüyorsunuz?


İlerlemekte olan teknolojilerle ilişkilerimiz giderek içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor. Yapay zeka hayatımızın yegane bir parçası haline geldiğinden dolayı , duygusal zeka ihtiyacı her zamankinden daha fazla. Yapay zeka destekli sosyal dönüşümler sayesinde duygularımızı ve müşteri ilişkilerimizi nasıl yönettiğimizi büyük ölçüde değiştirecek.


İş hayatımız içerisinde duygusal zekanın daha iyi anlaşılması, iş hayatında yapay zeka kullanımını yönetmemize yardımcı olduğu ve daha iyi bir müşteri deneyimi sağlama çabalarımızı analiz ettiği için giderek etkili bir hale geliyor.

İş Duygusal Zekasının anahtar sözcükleri, öz-farkındalık ve başkalaşmış algıdır.

Kısaca özetlemek gerekirse, Duygusal AI, AI teknolojilerinin karmaşık iş sorunlarını çözme ve bunların ortaya çıkma nedenlerini ve herkesi nasıl etkilediğini anlama yeteneğidir.

Duygusal bilgi işlemleri ya da Duygusal Yapay Zeka araştırmaları, 1995 yılında MIT Medya Laboratuvarı’nda kameralar, mikrofonlar ve fizyolojik sensörler duyguyu tanımlamak için aktif cevaplar oluşturduğunda ve ardından makineler bu duygulara karşılık verdiğinde başladı.


Nasıl Çalışır?



İş insanlarının isteklerine cevap veren bu yapay zeka teknolojisi müşterilere karşı empatik ve anlaşılır olmalarını sağlamakta. Doğru zamanda ve doğru ürün ve hizmetleri müşterilere teşvik ederek yüksek oranda müşteri katılımı sağlar. Duygusal Yapay Zeka, şirket ile müşterileri arasında uzun vadeli marka sadakatini teşvik etme potansiyelini sunar, mevcut müşterilerin elde tutulmasında ve de sürdürülebilir bir müşteri deneyimi yoluyla yeni müşterileri çeker.


Evet diyebiliriz ki , insan duygularını ve ruh hallerini daha iyi anlamak için Duygusal Yapay Zekadan yararlanmak bazı potansiyel faydalar sağlayabilir.

Duygusal Yapay Zeka, büyüleyici ve gelecek vaat eden bir alandır. Önümüzdeki yıllarda bu etkileri daha fazla görmeye hazır olun...

228 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page