top of page

Abonelik Çılgınlığı

Güncelleme tarihi: 28 Eki 2021

Ecem Nil Günaydın

Geçmişten günümüze aslında birçok yerde hayatımıza dahil olan abonelik modeli günümüz dijital dünyasına da yayılmaya başladı bildiğimiz gibi. Hemen hemen herkesin abone olduğu sosyal bir platform günümüzde mevcut. Peki nedir bu dijital abonelik çılgınlığı gelin birlikte göz atalım.

Dijital ürünlerdeki abonelikler aktif bir şekilde hayatımızda yer edinmeye başladığından beri dijital piyasa üzerinden fiziksel ürünlerin aboneliği de böylelikle yaygınlaşmaya başladı. Birçok hizmetin bizlere abonelik ile sunulduğu bir sanal aleme geçmiş bulunduk böylelikle.

KIRILMA GAMING KÜLTÜRÜ İLE BAŞLADI !

Geniş bant internete geçiş ile yayıncılara farklı fırsatlar sunulmaya başlandı. Eskiden satın alınan CD‘ler bile artık abonelik ile gelmeye başladı.


Bedava kültürü ile başlayan internet macerası günümüzde makaleler dahil olmak üzere abonelik ister oldu. Aplikasyonları kullanmak için gereken üyelikler belli bir zaman sonra kullanıcılar tarafından unutuluyor ve ödemeleri otomatik olarak uygulamalar kullanılmasa dahi ödenmeye devam ediyor. Abonelikler bu açıdan tüketicilerin kesesini bir hayli zorluyor.

Kullanıcıların farkında olmadan ödediği abonelik modellerinin dezavantajlarını bir kenara bırakırsak , bu modelin başarısına sırtını yaslayan çok fazla kurum görmüş oluruz.

Son yılların dijital abonelik raporlarına bakıldığı zaman geçtiğimiz yıllara kıyasla %300 bir artış sağlandığı görülmekte. Abonelik ekonomisi gün geçtikçe artan bir pazar halini almaya başladı diyebiliriz.


DİJİTAL BASINÇ VAR!

Netflix , Exxen , Puhu TV gibi birçok platformda da görüldüğü üzere devam ettiğimiz ya da unutmaya yüz tuttuğumuz dizi ve filmleri platformlar bize kendi hatırlatıyor. İlgimizi çekebilecek olan yeni içerikler hatırlatılıyor. Ve böylelikle kurumlar verileri daha kolay inceleyebiliyor. Elde edilen veriler sayesinde kullanıcılar aboneliklerinin içerisinde kalmaya devam ediyorlar.

DİJİTAL NESİL KESESİNE UYGUN SKALA ARIYOR!

Her ne kadar aboneliklerin avantajları olsa da yeni nesil kendi kesesine uygun olan platformlara yönelmeyi tercih ediyor. Bu sebeple pek çok muadil platformlar türemeye başladı. Sürdürülebilirlikleri tartışılır , fiyatlarının tatmin edici olduğu aşikâr.



253 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page