top of page

8 Mart ve Markalar

Ecem Nil Günaydın

Tüm dünyada kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, markaların da iletişimdeki altın günlerinden biri.

Nerden nereye...

1857 yılında Amerika'nın New York şehrinde meydana gelen, tekstil fabrikasında çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla grevler yapması olarak biliniyor. Bu grevler sırasında çıkan yangında kadın işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın ölmüştür, bu olaylardan 52 yıl sonra ise Clara Zetkin'in fikriyle, 1857'de başlayan, kadın haklarının kazanılması sonucu her yıl bugün tüm emekçi kadınları hem anıyor ve kutluyoruz.

Sadece bizler değil dünya üzerindeki birçok marka da her yıl bugün için çeşitli kampanyalar ve reklam filmleri düzenlemeye günün anlam ve önemine dikkat çekmeye çalışıyor.

Gelin bu yıl markaların düzenlediği reklam filmlerine birlikte göz atalım.

Çoğu özel günde olduğu gibi bu yılda markalar duygusal çekiciliği ön plana koymuş. Yani anlayacağınız bu yıl da moda...

TEB’ de “Onlar yarınların kadın patronları, kadın girişimcileri, kadın yöneticileri olabilsin diye; geleceğe umutla baksın, güçlü kalsın, yapacakları ile fark yaratsın diye; biz bugün Kadın Bankacılığı ve Girişim Bankacılığı anlayışıyla, eğitim programlarımız ve projelerimizle desteğimizi sürdürüyoruz.” sözleri ile kadınlar gününü kutlamış.

Fiba’da #EşitlikDileGeldi! Hashtag'i ile kadınlar gününü kutlamış.

Belki bir reklam filmi değil ama herkesin en’leri arasına girmeyi başaran videoların başını Demet Evgar’ın sosyal medya üzerinden yayınladığı viral video oluyor.

Çoğu markanın altın günü olan 8 Mart unutulmamalı ki bir gün değil her gündür. Kadınlarımız iyi ki varlar.8 Mart Dünya Kadınlar günümüz kutlu olsun... :)

129 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page